Glavni istraživač: dr.sc. Sanja Radeka, znanstvena savjetnica

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Upravljanje projektom i koordinacija; Postavljanje vinarskih tehnoloških pokusa; Vođenje senzornog ocjenjivanja vina kao voditeljica i član senzornog panela za vino; izrada baze podataka senzorne analize; Koordinator nabave opreme za vinarski podrum “Minivinifikacija” Instituta i opreme za vinarski podrum FAZOS, te nabave laboratorijske opreme; Koordinatorica projektnih aktivnosti vezanih za analize: HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola; izrada baze podataka kemijskih analiza; statistička obrada dobivenih podataka (C2/D3./D9./D11./D19.); Koordinacija i diseminacija rezultata: početna i završna javna prezentacija projekta, znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice, web stranica projekta.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Marijan Bubola, viši znanstveni suradnik

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Postavljanje vinogradarskih tehnoloških pokusa i izrada baze podataka rezultata kemijske analize vinogradarskih tehnoloških pokusa; Sudjelovanje u senzornom ocjenjivanju kao član senzornog panela za vino; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Sara Rossi, znanstvena suradnica

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Sudjelovanje u postavljanju vinogradarsko-vinarskih tehnoloških pokusa; Sudjelovanje u senzornoj analizi vina kao član senzornog panela za vino; izrada baze podataka senzorne analize; Provođenje analiza nusproizvoda vinifikacije: HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola; izrada baze podataka kemijskih analiza nusproizvoda vinifikacije; statistička obrada dobivenih podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice, web stranica projekta.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Ena Bestulić, viša asistentica

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Sudjelovanje u postavljanju vinogradarsko-vinarskih tehnoloških pokusa; Sudjelovanje u senzornoj analizi vina kao član senzornog panela za vino; izrada baze podataka senzorne analize; Provođenje analiza vina: HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola; izrada baze podataka kemijskih analiza vina; statistička obrada dobivenih podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice, web stranica projekta.

Suradnik/istraživač: Fumica Orbanić, mag.ing.agr.

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Sudjelovanje u postavljanju vinogradarsko-vinarskih tehnoloških pokusa; Sudjelovanje u senzornoj analizi vina kao član senzornog panela za vino; izrada baze podataka senzorne analize; Provođenje analiza nusproizvoda vinifikacije: HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola; izrada baze podataka kemijskih analiza nusproizvoda vinifikacije; statistička obrada dobivenih podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice, web stranica projekta.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Tomislav Plavša, viši stručni suradnik u znanosti i visokom obrazovanju

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Postavljanje vinarskih tehnoloških pokusa; Sudjelovanje u senzornom ocjenjivanju kao član senzornog panela za vino; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Igor Palčić, viši znanstveni suradnik

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Koordinator projektnih aktivnosti vezanih za analize vitamina (HPLC-DAD) i minerala (mikro i makro elementi) – optičko emisijska spektroskopija induktivno spregnuta plazma (ICP-OES); Statistička obrada podataka; Sudjelovanje u senzornom ocjenjivanju kao član senzornog panela za vino; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Marina Lukić, znanstvena suradnica

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Koordinatorica projektnih aktivnosti vezanih za analize fizikalno-kemijskih i bioaktivnih spojeva (HPLC, GC-FID i spektrofotometrijske analize ulja iz sjemenki grožđa (nusproizvod vinifikacije). Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/istraživač: izv.prof.dr.sc. Mato Drenjančević

Ustanova: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Postavljanje vinogradarsko-vinarskih tehnoloških pokusa i izrada baze podataka rezultata kemijske analize vinogradarskih tehnoloških pokusa; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Toni Kujundžić

Ustanova: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Postavljanje vinogradarsko-vinarskih tehnoloških pokusa i izrada baze podataka rezultata kemijske analize vinogradarskih tehnoloških pokusa; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/istraživač: izv.prof.dr.sc. Valentina Pavić

Ustanova: Odjel za biologiju, Sveučilište J.J. Strossmayer, Osijek, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Koordinatorica projektnih aktivnosti vezanih uz analize in vitro antimikrobnog djelovanja (na gram pozitivne i gram negativne bakterije) ekstrakata vina i nusproizvoda vinifikacije; izrada baze podataka i statistička obrada rezultata in vitro antimikrobnog djelovanja vina i nusproizvoda vinifikacije; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/istraživač: Nasl.Doc.dr.sc. Jasmina Ranilović

Ustanova: Podravka d.d. Koprivnica, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Koordinatorica projektnih aktivnosti vezanih uz razvoj i dobivanje novih višekomponentnih prehrambenih proizvoda, organoleptički prihvatljivih, zdravstveno ispravanih i industrijski proizvodljivih; izrada baze podataka o organoleptičkoj procjeni, nutritivnim analizama, zdravstvenoj ispravnosti i stabilnosti proizvoda; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/doktorand: Erik Matić, mag.ing.agr., asistent / doktorand

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Aktivnosti doktoranda: upis doktorskog studija Poljoprivredne znanosti (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prijava teme doktorskog rada i izbor mentora, te obrana doktorskog rada. Tema doktorskog rada doktoranda biti će vezana uz aktivnosti doktoranda na projektu: Sudjelovanje u postavljanju vinogradarsko-vinarskih tehnoloških pokusa; Sudjelovanje u senzornoj analizi vina kao član senzornog panela za vino; izrada baze podataka senzorne analize; Provođenje analiza nusproizvoda vinifikacije: HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola; izrada baze podataka kemijskih analiza vina i nusproizvoda vinifikacije; statistička obrada dobivenih podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice, web stranica projekta.

Close Menu